Home » Dekbedden

Dekbedden (ook dons)

Ieder mens verliest ‘s nachts 0,5 tot 1,5 gram huidschilfers en voedt daarmee ongeveer een half miljoen huisstofmijten. Deze houden zich graag op in dekbedden, kussens en matrassen.

Dekbedden kunnen over het algemeen gewoon gewassen worden. Dit geldt zelfs voor donzen dekbedden. Zeker bij donzen dekbedden is het van belang dat deze goed gedroogd worden in een ruime droger. Wordt dit niet gedaan dan kunnen de veertjes samenklonteren. Wassen en drogen in een wasserette kost veel minder dan deze bij een stomerij brengen.

In onze wasserij hebben we grotere machines staan dan bij u thuis. Voor het wassen van een twee persoonsdekbed adviseren wij het gebruik van onze 13 kgs machine.

Voor hetzelfde geld doen wij het graag voor u. U kunt het dekbed afgeven op weekdagen in de ochtend.

Wij zijn tussen 8.00 en 17.00h aanwezig. Brengt u het dekbed voor 9.30h is het reeds dezelfde dag klaar. Wij rekenen niets extra, alleen de kosten die u ook bij zelfbediening kwijt bent.

Om zelf te wassen dient u rekening te houden met gepast geld. Een munt voor deze grote machine kost 12 euro. De muntautomaat accepteert alleen 1 en 2 euro munten. Na het wassen dient u het dekbed even kort in de centrifuge te doen, een keer een muntje van 50 cent. Daarna dient het dekbed nog gedroogd te worden. De drogers accepteren muntjes van 50 cent. Voor een tweepersoonsdekbed dient u rekening te houden met ongeveer 4 a 5 euro aan 50 cent muntjes.

Wij hopen u in onze wasserette te mogen begroeten.

Neem contact op